Davetlimiz Prof. Solms'un -Bilincin Nöropsikanalizi- Konferansı

BİLİNCİN NÖROPSİKANALİZİ: "SAKLI PINAR"
PROF. MARK SOLMS
Uluslararası Nöropsikanaliz Derneği Kurucu Başkanı
25 Mart 2022, Cuma 20:00-21:30, Zoom Konferans

Mark Solms, son kitabı "Saklı Pınar"ı anlatacağı bu konferansına bilinç problemini özetleyerek başlayacak. Solms, (1) bilincin birincil olarak beyin sapında, ikincil olarak kortekste oluştuğunu, ve (2) beyinsapında oluşan bilincin- söylenilenin aksine- hiçbir içerikten eksik olmadığını klinik, anatomik, fizyolojik delillerle tartışacaktır. Beyinsapı bilincinin, doğası gereği afektif (duygulanımsal) olduğunu savunan Solms; Afektif Bilincin temel bilinç formu olduğunu ve tüm diğer bilinç formlarının (bilinçli algı ve biliş gibi formların) öncülü olduğunu anlatacaktır. Son olarak, “Afektif Bilinç”in biyolojik fonksiyonlarını anlatacak olan Solms; beyinsapı bilinç formu ile kortikal bilinç formu arasındaki ilişkinin doğasına dair hipotezlerini sunacaktır.

PROF. MARK SOLMS:
Nöropsikolog ve psikanalist olan Prof. Mark Solms, Cape Town Üniversitesi Nörobilim Enstitüsü'nde Nöropsikoloji direktörüdür. New York, İngiliz ve Güney Afrika Psikanaliz Dernekleri üyesidir. Uluslararası Nöropsikanaliz Derneği'nin kurucu başkanıdır. "Sigourney Ödülü" ve IPA'nın "Seçkin Bilimsel Başarı Ödülü" gibi birçok ödüle sahiptir. 350 makale ve kitap bölümünün ve sekiz kitabın yazarıdır. Solms ve Turnbull’ın başyapıtı olan kitapları “Beyin ve İç Dünya” (Brain and Inner World), 2012 yılında Prof. Hakan Atalay tarafından Türkçe’ye kazandırılmıştır. En son yayınlanan “Hidden Spring” (Saklı Pınar) adlı kitabı önümüzdeki yıl Türkçe'ye çevrilmiş olacaktır. Sigmund Freud'un 24 ciltlik Bütün Psikolojik Çalışmaları'nın ve yine Sigmund Freud'un 4 ciltlik Bütün Nörobilimsel Çalışmaları'nın revize edilmiş standard baskısının, onaylanmış editörü ve çevirmenidir. Çağımızda ruh sağlığı alanında; psikoloji, psikiyatri, nöroloji, sinirbilim ve psikanaliz disiplinleri arasında bulunan bölünmüşlüğü, nöropsikanalitik yöntemle bütünleştirip birleştirme ihtiyacı, bir nevi Solms’da vücut bulmuştur.

*Etkinlik dili İngilizce’dir. Bu interdisipliner konferans, Türkiye Nöropsikanaliz Grubu (www.npsa-istanbul.com) & Çınar Danışmanlık (www.cinardanisman.com) ortak etkinliğidir ve tüm ilgilenenlere açıktır.

Yer: Zoom Konferans Tarih: 25 Mart 20:00-21:30

Kayıt detayları için: info@cinardanisman.com adresine isim, soyad, telefon, okuduğunuz/çalıştığınız bölümü/kurumu bildiren mail atmanız gerekmektedir.